Tuesday, January 1, 2013

Penangan E-Life part 2-Final


"Bile nak OC(Open Case),jangan lambat-lambat,nanti menyesal"
Hye sume..mesti korang tertunggu part pengabisan ni.Nak2 org downline2 yg noobies ni....hmmm...sowy la..tapi aku terpaksa jugak cite..untuk pengetahuan semua.Ari 2 kalau x silap aku,aku berenti kat part die baru nak cocok aku kan.So aku  kan start bercerita..Aku pon terus balik memikirkan ape yang diorang cakap.bisnes2..Terngiang2 kat telinga aku tentang satu statement introducer aku..ni bukan MLM,tapi MMBS. Micro Macro Bisness System...fuh...boleh pakai gak ni..Produk die pon semacam bagus..duduk sahaja dah boleh sembuh penyakit.Teknologi Zaman Akan Datang..Mungkin alat ini diorang ambk dari doraemon kot..kah3...Esok aku pegi layan lagi..Buat treatment.Kena buat banyak,baru nampak hasil..ooo.ok..boleh terima.introducer ckap die support...ok.Lepas buat treatment,die ajak lepak kedai mamak..kat sini la aku di psyco.bkn 1,tapi 5 org upline..pergh...menyiarap bulu roma.. X abis2 cakap
"Anda sekarang berada dilubuk emas,sekarang tinggal pilihan anda sahaja untuk ambil emas itu"

Betol ke lubuk emas?? Aku pon selambe je cakap nk terus kan,dan bayar RM250,dengan harapan diorang pegang aku dan bongkarkan lagi ape yang ade kat dalam E-Life ni.Aku saje je cakap yang sekarang ni aku xde duit,nak tengok reaksi dia macam mane.Terus yang lembut2 jadi aggresif.Paksa jugak aku bayar duit 2.Siap bagi cadangan lagi pinjam dengan member.Kalau betol die ni nk tolong aku,tolong la bayarkan.Bile aku dah ambil emas dalam lubuk tu,aku bayarla balik.Dah ternampak la kelemahan dia disitu.Duit memang boleh mengubah manusia.hmm..Nasib baek die pegang aku dengan RM250 je.Kalu x,terpaksa aku teruskan,untuk bagi dapat balik modal aku tu.Mase 2 memang aku x dapat pikir ape,selepas diberitahu semua syurga tentang Elife ini. nasib dunia ini ad Google,buat kaji selidik skit. baru tersedar yang aku telah tersalah langkah. Tujuan aku menulis ini adalah untuk menambah sedikit sebanyak ape yang ada dalam E-Life ini.X sanggup aku melihat kawan-kawan aku terjebak kedalam lembah ini...Follow this blog,sebab ada banyak lagi ingin aku bongkarkan tentang MLM ini.:)

E-life Biz Talk



Sambungan disini

41 comments:

eL said...

aku pon baru terkena..haram punya member..sabar jela aku..first day aku buat treatment kat cheras, aku dah bayar 250..hari esoknye treatment kedua kat The Weld, KL. lepas treatment tu ha aku geram betol..lepak mamak, kena cuci otak aku..tak guna..macam la aku tak tahu..aku kat sana berlawan cakap ngan dorang, dorang pun satu team tibai ceramah aku sorang2..macam haram..keluarkan dalil2 melayu dorang..konon nak tolong la hape la..apekate diorang bayarkan utk aku dulu ke, bila dah kaya, aku bayar balik..betol tak? haih..ye ye je aku ingat dorang nak lepak makan sana, last bukak topic bisnes cam vavi tu..ada sorang tu siap maki aku lagi, cakap aku ego lah hape lah..ada aku kisah? tapi aku kesal,burn duit 250 aku tuh..rabak dah poket aku ni..

insua.rocket said...

mintak balik duit ko tu...ugut nak report polis...aku dh dpt blik dh...haha..selamat2...dia bukn berani sgt..introducer ko sape?

eL said...

haha baguslah kau dah mintak balik duit tu..member aku gak introducer nye..member rapat..mungkin kau tak kenal kot..dia pon baru gak..aku ingat ye ye je dia nak tolong aku la, rawat penyakit la, harom..haha..

insua.rocket said...

ape kejadah die member songlap duit member...mintak je balik..ke dh beli spek gucci dh pkai duit ko?haha....tapi xpe la ko halal kn duit tu utk blaja something yg baru..org ckp x kena maka xthu...haha

Anonymous said...

Nasib baik ak baca post ni ..lari awal2 drpda terjebak..cuma ak smpai brainwash dkt mmk solaris..pergh ayt yg pling mnyakitkan hati belilah voucher rm250 2..xkn nk guna voucher free je kot..

Anonymous said...

aku rasa nk gelak kuat2 sbb terjebak sama2.. memang hebatt,, APE KABAR SEMUA???

:: Mie_NarutoBoyZ :: said...

Kdai mamak tuh kat solaris..nme maju..dh kena jugak..aq siap smpai OC lagi..open case..wanna b part of them..??wanna b their famly..??ur task is cari rm3400 dlm masa 1hari dgn msg kwan2 yg pastinya bkn rumatr, clasmate, fmly or org yg rpt or org yg kite akan jmpe dlm msa trdekat..hahahs..bodoh..aq trus blah..

Shahzz Tan Sri Kamal said...

aq pon dah terkena

Shahzz Tan Sri Kamal said...

harap sesapa yang kat atas ni berjaga2 r...atau lagi baik report polis saja...tu lagi baik

insua.rocket said...

teruskan sebar benda ni...agak terpencil jgk la..sbb 2 kena sebarkan..memang aku ni menulis post ni sebagai maklumat untuk korang semua..sape2 yg terkena,jgn tkut untuk buat report polis.berani kerana benar,takut kerana salah...

Anonymous said...

Sori menyampuk. Assalamualaikum.Nasib nak selidik ape jadah E life ni. Upenyer penipu.. Habis 50 burn.. Nasib x bayar sume. Pastu pakse2 org bayar. Tah ape.. Apa khabar semua? Baik sangat baik wow! Abah kau. :p

Anonymous said...

Ak pn bru kne...smlm..ngn mmbe lme...igt nk jmp lepak2 je la..dye ckp treatment...so ak pn ikot la...sbb knngkn mmbe....lps da siap treatment dyeowg closing aku....perhh...mmg gile dye henggut ak....ak nk mki x smpi aty..so ak thn je la...da abs closing...ak minx blik...kbtuln plak ak x bwk kte...so ak x boleh nk lari...aku ikot je la...dgn haty yg trpkse...time tu ak da isi borg...tp x cmplit...duit pn x de dlm dmpet....so dye bwk ak g bnk so ak kuakn la duit....n tros blik umh....time kt umh tu dye pkse ak byr..ak pn da ngntok mls nk lyn ak byr la 100....n then ak pn tdo la...hari keesokn pg tu ak whatsapp dye ckp ak x nk join...dye pjuk ak...mmg ayt mnis...ak ckp x nk dye pjuk lg.n then ak mls nk lyn so snyp g tu je..

Anonymous said...

1st time ak g tretment tu..ak nmpk...bnyk melayu n student je...sian kn melayu ask kne tpu je...

Anonymous said...

Aku kena tipu dgn kawan baik aku...skang go to hell..bavi!

Anonymous said...

Aku kena tipu dgn kawan baik aku...skang go to hell..bavi!

Anonymous said...

aq rse kite ptt brsatu mmblas dendm....kesian kot bdk2 bru kne tipu mcm tu je.....diaorng igt bisnes ape la...rupenye lgi truk dri mlm lain kot...senyp2 je

Anonymous said...

Hahahahaha. . .mmg aBah dy lar tipu org, ckap xserupa bikin, smpe OC suh pnjam org lak, ngat muka aq ni mmg ske pnjam ke! Malu dOwh.. Nak plak suh buang perasaAn malu tU, agak2 la..pasal bndE ni kwn hIna aq kate xd maruah pnjam duit, ada yg mintak bAlasan nak boDy aq,tp bgus jgak..dpat la aq taw perangai kwn aq yg sbnar,hrapkn blasan,mmg xleh uat kwn jgak la, lpas tu mcm mane la hati ni trDetik la kan nk gOogle..Alhamdulillah sbAek x truskan cri duit dgn joIn nate ni..mcm vavi j, da la kte aq emO n egO la, nOrmal la stiap manusia tU ad perasaAn la..

Anonymous said...

hahhaha aku da quit puass ase,,xmau fkir sal da kua ..

Anonymous said...

lau da oc mmg taw la kegiatan cmne...mmg bisnes ade ok cume aku xske bile na rapat ngn caring tntg org len smata2 na bia org tuu jd partner kite,,
bodohhh laaa sbb na duit na wt tuu sume..
sbb bisness akn hlg kwn ke ape,,mmg xla na duk ngn diorg je mse aku xde lgsg,,,,tp ni sume experience terbaek lam idup nii untg matang,,aku x negatif kt diorg cme xske cra diorg ada udang di sebalik batuuu,,,,,

Anonymous said...

ok fine . aku bru byr smlm rm230. lambat gila aku bukak blog ni. serius down.

Anonymous said...

KAHKAH ok moh la kite gelak sama-sama sebab dpt nasib yg sama weh."buka hati, ingat aim anda. untuk tolong diri sndiri, keluarga dan mereka yg susah". aku kire paling latest ah ni. bodoh gila ah aku rasa. aku terbakar sbb budak penipu tu ckp aku tkde confident skill. so, aku makin ssh nk dpt kerja sbb ade lg ramai fresh grad yg lbh bagus dr aku. so, aku nk naikkan cnfident skill aku, aku siap dh bayar rm230 for vouchers. pastu dah OC. dpt task kena kumpul rm3400 dlm masa sehari. aku dpt kumpul rm400 & paling bebal aku boleh lupa aku ade akaun maybank sendiri tp pi pinjam akaun geng2 penipu tu. after aku google, aku terus zappp...!!! "rm400 yg mmber2 aku transfer ade dlm akaun bdk2 penipu tu...!" so, nak tak nak aku kena jgk dtg hadap dorg tadi (13dis2013) buat treatment dgr kata2 propa dorg & aku cari bdk yg pgg akaun maybank tu mintak rm400 aku. aku ikut dia pi atm, aku paksa dia bg aku pgg duit tu. maybe dia tkut kot, dia bg jgk duit tu. lepas tu dorg dok bbisik2 sbb aku dh pgg sndiri duit aku. wakakakaa & aku mmg blakon habis buat muka sakit bagai kata aku tk cukup tidur sbb cari mmber nak pnjam duit utk complete task dorg tu. dtg la si pembakar2 semangat kononnye, push aku kena smngt, ber-energy. kepala otak dia. mmg komuniti ni tkde sifat kesian langsung. tak habis2 usaha diri sendiri. aku kesian dkt sorg budak ni. buat OC sama dgn aku (12dis2013) lg dasyat dia boleh kumpul rm2400 dlm 1hari! tggl rm1000 je weh & masa aku nak blk, aku dgr dia tggl rm100 je lg nak complete. gila tak gila lah.. aku nak ckp dgn dia, duduk jauh2. aku pulak mmg bkeras nak balik. yg bdk dok OC aku mcm tk berani dh nk dtg dkt. aku tgk je dorg dok pakat2 cntct by phone. ingt aku tk tahu agaknye. sebelum balik, mmber yg bwk aku tu tnya aku psl duit yg rm400 tu. dia ckp dia nk rm100 utk pndaftaran tmpt duduk dkt hotel utk even ahad ni. tp aku tk bg. selamat! dan aku kesian dkt sorg makcik indonesia ni. dia dtg dgn aku td siap bwk anak kecik umur 5tahun. naik 1kereta. makcik tu dh la tukang masak je dkt kantin sekolah. argHHH bodoh gila la weh. byk aku nak share. tp cukup la kot takat ni.

KORANG SEMUA BERHATI-HATI LA DGN ONE COMMUNITY WORLDWIDE YG JUAL BARANG E-LIFE E-DROP SEGALA EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE LAGI! MMG EEEEEE!! AKU GERAM! HAHAHAA TP SYUKUR KITA SEMUA SELAMAT ^_^

ONESHIT2U said...

http://oneshit2u.blogspot.com/

Anonymous said...

cmne nk mintk blk

Al Lamak said...

adoi.. kesian kat korang... mintak elok2 dulu.. kalau xnak bgi.. sergah sikit je...hehe

Anonymous said...

aku dh byr 3400..huhu

Anonymous said...

nsb xsmpai 28k..

Anonymous said...

Dah terkena jugak.. nk isi borang xbg aku baca detail.. jadah dia.. metang2 aku pompuan.. dgn kena password bagaim ramai melayu... aku malu.. knonnye mamat tu tlg byrkn masa first treatment rm 50. Aku ptut rasa betuah sbb dia support.. ceh wahh. Pdhal free je pun.. air aku nescafe ais kat maju tu setkt singgit lbih xleh byr. Membzri myk dr shah alam ke the weld. Wasting ur time la.. rmai student uitm n upm yg aku npk.. sedihh... promote produk bkn main.. dress up jgn ckp la.. aku pkai s3 je pun semua jakun.. hahahhaaha. Aku kena brainwash jugak.. tp aku xmengalah.aku ttp dgn pendirian aku xkn masuk. Esok mamat tu whatsapp aku ckp nk pnjam duit kata maknye sakit nk pkai duit. Knon mlm td tarbiah aku kata ade sorang student menyesal xsempat tlg mak dia.. ni mak sndri sakit pehal x bwk duduk kusi tu.. haishh.. n yg pasti cre mereka psychology adlah salah.. hahahahahaha.. reverse psychology yg xmenjadi.. kelakar!!!.

Anonymous said...

doakan semoga aku berjaya mebawa kawan aku balik ke jalan yg benar.

Ana Radiah said...

Ok. saya dah terkena habis dekat 2500.. n dah berjaya buat report p0lis pun.. sangat sangat la menyesal.. :'(

Anonymous said...

Same question..cmne nk mintk blik..3.4k..produk x dpt lg..lom smpai smggu..

Muhammad Amirul Fasabillah said...

Kena kat weld tower jgak ke

Anonymous said...

http://oneshit2u.blogspot.com/

new post

Anonymous said...

kesian korg kna tipu...aku pn hampir kna tipu gak...tp hati aku kental...siap diorg blnja aku makan lg......tp duit minyak n tol byar sndr la...duhhh...sesen pn aku xbg kt diorg...buang masa btul...kul 7mlm smpai kul 2 pg kna ceramah...part yg plg kelakar time chek darah...org yg cek tu xleh blah...main hentam je sbut pnyakit org.

Anonymous said...

ak lagi sedih kot...member ak pinjam duit rm50 kt ak...then tetibe die ajk ak kuar...lame x jmpe maklum la...so ak pon ekot la...kte teman die wat treatment...ak join je la...bwk mamak bagai.....so die kte rm50 yg die pinjam 2 die belikan baucer.....lagi sedih....ak nk duit ak...nk duit ak...

Anonymous said...

Walaupun korang wat laporan polis korang xkan menag kes ni sebab masa korang bayar tu dieowg akan keluar kan satu rpoduct which is brg2 depa ni namun harga yang mahal...so klu korang ckp kena tipu duit pon korang xley lawan sbb suma ni da dikaburi dgn produk yang korang dah dpt sbb uh cmpny ni dpt bertahan lama. Polis xley wat pape sbb ni xley di kata sbagai penipuan duit or apa sbb its more to phsyco. Sbb tu aku da pelik hari pertama lagi bila smpi n aku tgok all of its are malay. bukan nak ckp malay xley nak berjaya just pelik.......n now i got it... although its cost me about RM280 only tp serius shitt aku xpernah terjebak bnde2 cmni tp sbb perkataan turst tu aku dok follow depa/...thanz KAWAN

Anonymous said...

My friend baru terjebak benda ni serious baru ahad baru baru ni and strt dr malam tu busy gila siap beli baju semua kan kemeja bagai m but tak tahu mcm mana nak bgtahu dia abt this thing . Nanti dia kata tengok yg negatif ja . Helppp ..

Anonymous said...

sape penah ase tertipu sile isi survey http://goo.gl/forms/oOrVgV570c

Anonymous said...

serius sedih! yang jadi mangsa majoriti bumiputera melayu dan masih belajar pulak tu...

Anonymous said...

Allah. moga tuhan beri hidayah kepada leader2 melayu dalam ocw agar hentikan kegiatan mereka daripada terus merosakkan masa depan anak-anak melayu bangsa mereka sendiri!

SEMANGAT PEJUANG said...

Aku pun trkna gak..nasib baik rm230 j

Muhd Afiqq said...

PRANGAI akk aq da brubah sjak dy masok bnde ni...